UE Systems

UE Systems

Na podjetju HPE d.o.o imamo dolgoletne izkušnje z ultrazvočnim detektiranjem napak na pnevmatskih in parnih sistemih, električnih povezavah in vzdrževanjem premičnih delov na strojih in njihovih komponentah

Lastnosti in prednosti

UE Systems naprave so občutljive na zvok, zato lahko zaznajo katerokoli puščanje plina ali zraka. Princip delovanja so ultrazvočna valovanja, ki nastajajo zaradi turbolence na kraju puščanja. Zaradi njegovih vsestranskosti je mogoče ultrazvočne detektorje UE Systems uporabiti v številnih primerih, kjer je potrebna detekcija puščanja. Z njimi je mogoče preverjati pnevmatske sisteme in napeljave pod tlakom. Ravno tako je mogoče testirati sisteme zračnih zavor na železniških vagonih, tovornih vozilih in avtobusih….

Uporaba:

UPORABA ULTRAZVOKA

UPORABA ULTRAZVOKA Katalog [nggallery id=42]

Posode, cevi, ohišja in ogrodja je mogoče testirati tako, da so pod tlakom. Vakuumske sisteme, izpuhe turbin, vakuumske prostore, sisteme za ravnanje z materijalom, posode za kondenzat, sisteme kisika itd. je mogoče vse preprosto testirati tako, da so posluša turbolenca puščanja.

Druge možnosti uporabe:

 • Detektiranje puščanja v tlačnih ali vauumskih sistemih, tesnila, zapiralne lopute, ventili, odvodi kondenzata, toplotni izmenjevalci.
 • Odkrivanje napak na ležajih, zadostno mazanje
 • hidravljični sitemi, ventilatorji.
 • Zaznavanje korone, preboji, razelektritve, vzdrževanje transformatorjev, vzdrževanje distribucijskih povezav in električne energije
 • detekcija puščanja v tlačnih…
 • preverjanje delovanja tesnila, zapiralne,…
 • odkrivanje napak
 • Pregled črpalk, elektromotorjev, hidravličnih sistemov in ventilatorjev
 • Preizkusi tesnenja zaprtih sistemov z uporabo generatorja tona
 • Električni preboj, ionizacija, preboj izolacije,
 • Pregled obrabljenih ležajev,
 • splošno mehansko odkrivanje napak,
 • iskanje napak pri odvajalcih kondenzata,
 • iskanje napak na ventilih

Prodajni program

Ultraprobe 100

Ultraprobe® 100 je praktično orodje za kakršnokoli odkrivanje puščanj, pregled parnih zapor ali ugotavljanje mehanskih težav. Ta edinstvena naprava je enostavna za uporabo – z njo poiščite puščanje komprimiranega zraka in pare ter preprečite napake ali odpoved strojev.

Ultraprobe 100 Katalog

[nggallery id=43]

Ultraprobe 201 Grease Caddy

Ultrazvočni detektor Ultraprobe® 201 je tako občutljv, da boste slišali, kdaj bo mazivo prišlo v ležaje, in tako prepoznali, kdaj prenehati z dodajanjem maziva. Z uporabo tega instrumenta se bodo težave z delovanjem ležajev in z prekomernim mazanjem ležajev občutno zmanjšale.

Ultraprobe 201 Grease Caddy Katalog [nggallery id=44]

Ultraprobe 3000

Od zaznave pušcanja do preverjanja odvajalnikov kondenzata, ultrazvocni detektor Ultraprobe® 3000 vas bo presenetil s svojo uporabnostjo hitrega in natancnega lociranja ter preprecevanja morebitnih težav.

Ultraprobe 3000 Katalog [nggallery id=45]

Ultraprobe 9000

Ultraprobe® 9000 je digitalni ultrazvočni sistem za pregled, informiranje, skladiščenje in prikaz podatkov sistema. Naprava je vsestranska in enostavna za uporabo. Ultraprobe® 9000 vam bo pomagal pri hitrejšem opravljanju preventivnih pregledov. Instrument lahko uporabljamo pri odkrivanju težav kot tudi pri preventivnih pregledih, zbrane podatke pa lahko na enostaven način pregledujemo na zaslonu ali jih s preprostim pritiskom na gumb shranimo za kasnejšo uporabo.

INSTRUMENT JE LAHKO DOBAVLJIV V EX IZVEDBI.

Ultraprobe 9000 Katalog [nggallery id=46]

Ultraprobe 10000

Ultraprobe® 10.000 je najbolj napreden ultrazvočni kontrolni sistem! Inovativni instrument združuje številne koristne funkcije v eni sami napravi, s čimer bo vaš pregled naprav še bolj učinkovit in enostaven!

Ultraprobe 10000 Katalog [nggallery id=47]

Ultraprobe 15000

V trenutku, ko boste držali v rokah ta izjemen digitalni kontrolni sistem, boste spoznali, da ste naleteli na nekaj res posebnega. Vzemite si čas in preizkusite vsako od funkcij zaslona na dotik ter ugotovite, zakaj je Ultraprobe® 15.000 Touch najbolj navdušujoča naprava za preventivno vzdrževanje in ucinkovito rabo energije.

Ultraprobe 15000 Katalog [nggallery id=48]

Ultratrack 750 UCA586 in ECM586

Detektor Ultra-Trak 750™ je uporaben od trenutka namestitve dalje, saj pasivno spremlja ultrazvoke, ki jih proizvaja delovna oprema. Ultra-Trak 750™ lahko enostavno povežemo z alarmi ali snemalniki podatkov preko 4-20 mA izhoda, ki se nahaja na detektorju. Senzor Ultra-Trak 750™ je narejen iz nerjavečega jekla, je vodoodporen in odporen na prah, zaradi česar je primeren za namestitev tudi v najbolj zahtevnih okoljih. Ker je opremljen z dinamičnim razponom 120 dB in ima možnost nastavitve občutljivosti, bo senzor zadovoljil tudi vaše najzahtevnejše potrebe po zaznavanju.

Ultratrack 750 UCA586 in ECM586 Katalog [nggallery id=49]

POVEZAVA DO URADNE STRANI PROIZVAJALCA:

UE systems merilna oprema